Virus Cultureel Festival 2005

Het festivaldecor met als thema Happy Virus, een klein wezentje dat je bereikt en meevoert in de beleving van muziek, dans, beeldende kunst. Het festivalterrein is een grote biohazerd, het virus komt met het festival tot zijn ultieme uitbarsting.

Join the party and get infected!

Vormgeving festivalterrein van meerdaags festival, georganiseerd door vrijwilligers.

stretch doeken
0
viruswezens
0
spinning logo's
0
stickers
0
Totaalconcepten & belevingsvormgever

Vormgeving van het festivalterrein voor meerdaags festival, binnen en buiten op het Tu/ terein Eindhoven. Festival wordt geheel georganiseerd op basis van vrijwilligers, veelal studenten. Decorontwerp uitgevoerd in samenwerking met het decorteam, een groep vrijwilligers onder mijn leiding.

Het festival stond in 2005 in het teken van de verspreiding van een happy virus. Zoveel mogelijk geïnfecteerd raken door kunst en cultuur. Het virus word verbeeld in het logo van dit jaar, een uit punten op gebouwd poppetje.
Het festivaldecor met als thema Happy Virus, een klein wezentje dat je bereikt en meevoert in de beleving van muziek, dans, beeldende kunst. Het festivalterrein is een grote biohazerd, het logo met het viruswezentje verschijnt overal in vele vormen en kleuren. Licht is zijn favoriete vermenigvuldiger in de vorm van positieve energie.

Voorafgaande aan het festival heeft zich reeds het virus verspreid over de stad vanuit een wormhole om zo veel mogelijk mensen te infecteren. Het virus komt met het festival tot zijn ultieme uitbarsting, het festival zelf en zijn feestplezier en beleving vankunst en cultuur.

Het ontwerp van het hoofdpodium is een verdere vertaling van hoe het virus zich eerder verspreide door middel van licht. Het ontwerp van het hoofdpodium is gericht op de ultime licht ervaring zowel overdag als in de avond, wanneer het zijn beeldende climax bereikt.

Vormgeving van diverse podia,  feestzaal, ingang, toeganspoorten en ontmoetingsplek.

Join the party and get infected!