Reggae Sundance 2014

Back to the roots, van de stamboom tot nieuwe aanplant. Ver weg van het mooie Jamaica brengen wij ons reggae wereldje tot leven. Met sfeervolle gammele strandhuisjes van de Jamaicaanse stranden tot de prachtige bomen om onder te chillen

Reggae Sundance het grootste meerdaags reggae festival van Europa

doeken
0
bomen
0
huisjes
0
dagen
0
Totaalconcepten & belevingsvormgever

Meerdaagsfestival Reggae festival, Reggae Sundance is het grootste reggae festival van Europa met internationale bezoekers. Back to the roots, van de stamboom tot nieuwe aanplant. Van de orginele artiesten uit de vroegere tijden, de kinderen van grote legenden, tot de hedendaagse reggae artiest. Alles komt samen op Reggae Sundance

Decorconcept van de Reggae roots. Ver weg van het mooie Jamaica brengen wij ons reggae wereldje tot leven met de gammele strandhuisjes van de Jamaicaanse stranden. De prachtige bomen om onder te chillen met een verwijzing naar de stamboom. Zeggen we Reggae, zeggen we ook geestverruimende middelen. Psychedelische boombladeren voor de ultieme experience.

Decorontwerp bestaat uit een informatiepunt vanuit de festivalorganisatie op het hoofdveld en een sfeer versterkend decor in de festivaltent.
Het Informatiepunt bestaat uit 2 huisjes. Een informatiestand met informatieborden en gezellige vrijwilligers om je verder te helpen. Daarnaast de merchandise stand voor de verkoop van de festivalshirts, inclusief etalage voor de goodies.
In de festivaltent vinden we een vertaling van de reggae roots boom naar psychedelische ervaring met een lichtspel van lichtgevende cirkels. Door de kleurveranderingen komt het bladerdak tot leven.

Helaas is festival tijdens de 1ste showdag overvallen door noodweer,  waardoor het festival vroegtijdig is moeten stoppen. Doorstart latere edities was niet mogelijk door financiële redenen van de organisatie, waardoor de rest van de decorconcepten voor latere edities niet meer uitgevoerd zijn geworden.